Undrar du över något speciellt?

– här är våra A:s till dina Q:s!


Ingår böcker och material i priset av utbildningarna?
Din manual samt tillhörande Global Yoga-film ingår i priset för utbildningen. Dina läroböcker ingår däremot inte. Kontakta oss om du vill ha litteraturlistan för din utbildning/workshop. Kostnaden för litteraturen överstiger aldrig 600 sek.

När får jag reda på om jag fått en plats på utbildningen?
När du skickar in din ansökan kommer du att kontaktas via e-post inom 2 veckor med ett officiellt antagningsbesked. Du får då även litteraturlista, mer information samt en faktura som ska betalas inom 30 dagar.

Hur fungerar betalningen? Kan jag delbetala?
Vid godkänd ansökan får du en faktura på hela beloppet som ska betalas inom 30 dagar. Önskar du delbetala kan du få fakturan ställd på 60 dagar istället (om utbildningsstarten ligger minst 75 dagar fram i tiden), skriv det direkt i din ansökan. Hela utbildningsavgiften ska dock vara betald senast 15 dagar innan utbildningsstart. Vid utebliven betalning skickas fakturan vidare till Inkasso.

Hur kunnig inom yoga behöver jag vara för att kunna gå utbildningen?
Lärarutbildningen innehåller en kraftfull 90-120 min klass varje dag och mycket teknikträning inom asanas. Vi rekommenderar därför att alla sökande är vana vid röra på sig, att träna.

Men en avancerad yogautövare är inte en person som kan gå djupt i avancerade ställningar. Det är någon som ställer sig på mattan med en nivå av mognad, en vilja att lära och en förståelse för gränserna för den egna kroppen. Tänk på att våra utbildningar är inte bara för blivande lärare, utan också för personer som vill fördjupa sin egen yogapraktik.

Måste jag ha några andra meriter att bli antagen till utbildningen?
Vi rekommenderar starkt att du praktiserat yoga i minst två år, men det är kvalitén i din praktik och din dedikation som är det viktigaste. Därför ber vid dig berätta mer om dig själv i din ansökan, så att vi kan avgöra om utbildningen är passande för dig, eller om du bör vänta eller välja en annan.

Hur många deltagare är det på varje utbildning? Vad är den typiska åldern för deltagarna?
Vi har normalt 6-18 deltagare på våra utbildningar. Deltagarnas ålder är i regel någonstans melan 17-65 år, men det finns plats för alla åldrar ;).

Vad händer om jag missar några timmar av utbildningen?
För acertifiering måste du närvara på 100% av utbildningen. Men vi förstår att det finns vissa saker som inte går att förutse, så vi har utarbetat rutiner om du missar en del av utbildningen. Skulle du missa mer än en timma krävs en komplettering i form av ett antal PT-timmar till ett självkostnadspris med en Global Yoga-utbildare. Du kan också välja att gå om utbildningsdelen till ett reducerat pris om du missar en större del.

Hur mycket tid bör jag räkna med att lägga på hemuppgifterna?
Räkna med att tillbringa mellan 8 till 12 timmar per vecka på hemuppgifter efter din utbildning. Hemuppgifterna är utformade för att komplettera den kunskap du får under de lärarledda timmarna och hjälper dig att integrera kunskaperna i din egen praktik och undervisning. Om du inte planerar att undervisa efter din utbildning kan du välja att inte fullfölja alla hemuppgifter och bara gå utbildningen för din egen skull (alltså utan certifiering). Vill du däremot ha ditt diplom och certifikat är det 100% närvaro och fullföljande av alla hemuppgifter som gäller.

Kommer jag vara kvalificerad att undervisa i yoga när jag slutfört 100-timmars lärarutbildningen?
Ja! När du klarat alla delar av utbildningen (100% närvaro, hemuppgifter, slutligt test och godkänd certifierings film) kan du börja undervisa. Vi rekomenderar även att du börjar undervisa direkt efter utbildningen. Ett bra sätt är att erbjuda gratis klasser till vänner och nära så att du får chansen att börja praktisera dina nya kunskaper i en trygg miljö. Du väljer själv om du sedan vill certifiera dig till 200h genom att gå ytterligare två workshops inom två år.

Yogalärare som gått Global Yoga 100h-grundutbildning börjar vanligtvis undervisa i mindre studios och på gym, eller håller klasser med privata kunder (vänner och familj). Många nya lärare väljer också att fortsätta sin lärarutbildning och delta i våra workshops mot 200h-certifikat eller 500h-certifikat, för att ytterligare utveckla sin kompetens, kunskap och unika stil som yoga lärare.

Är Global Yoga kopplat till Yoga Alliance?
Nej. Yoga Alliance är en amerikansk branschorganisation om erbjuder medlemskap för yogalärare och yogaskolor. De har en god ambition, att skapa riktlinjer för yogautbildningar som en kvalitetstämpel, men inom Global Yoga ser vi att det är svårt att skapa sådana normer från en central myndighet. Global Yoga-certifieringen har idag en tung kredibilitet inom branschen i Norden, och vi vet att våra utbildningar möter YA-kriterierna med råge, och dessutom har vi satt våra egna mål som är högre än så

Läs gärna mer om YA här, vår ståndpunkt här, samt kritiska röster här för att skapa din egen åsikt.

Vad är Global Yoga-certifiering?
Global Yoga har tagit fram en egen certifiering som säkerställer en hög utbildningsnivå och kunniga, kreativa, noggranna och medkännande yogalärare. Vår certifiering har en hög status på den nordiska marknaden och finns i flera steg: 50h, 100h, 200h och slutligen 500h.

Vad gäller för att jag ska få 50% rabatt på en workshop?
Vi vill stötta och inspirera dig i din utveckling som River Guide och Global Yoga lärare. Därför får du 50% rabatt på den andra workshopen, alltså dina sista 50h av din 200h certifiering. För att få denna rabatt gäller det att du fullföljt grundutbildningen på 100h samt en workshop på 50h och att den andra workshopen påbörjas senast 24 månader efter det att du började din grundutbildning (eller workshop, vissa väljer att gå en workshop först och sedan grundutbildningen vilket är helt ok). När du anmäler dig HÄR ber vi dig skriva ”200h certifierings rabatt” under rutan om fakturering. Skriv även datum/ort då du gick grundutbildningen samt din 50h workshop. (Rabatten går ej att kombinera med andra erbjudanden och gäller ej på grundutbildningen).

Läs mer om certifiering här.

Har du frågor som inte besvaras här, tveka inte att kontakta oss!

 

"Det är ett av mina bästa beslut att investera i mig själv och gå Global yoga grundutbildning. Med en fantastisk lärare i Sofia Löfstaf, fantastisk assistering från Pernilla Lorentzen och en jättefin grupp av yogis har jag fått en bra grund att stå på i min fortsatta yogaresa. Bemötandet inför kursstart har varit alltigenom trevligt och proffsigt. På grund av avstånd och restider som orsakade att jag missade lite av en dag i programmet fick jag lägga till en extra pt-timme för att uppfylla kraven inför certifiering. Detta var inga problem, fick klara och tydliga instruktioner och det gav mig extra bonusen att på hemmaplan få ta del av Tiina Ravelins kunskap. Landar nu i det jag lärt mig under grundutbildningen och längtar till att få lära mig mer så småningom. Glad över det nätverk av yogis som också växer fram genom Global yoga Namaste y'all" - Petra Å