Påbörja din resa mot att bli yogalärare

– bli en Global Yoga River Guide


Global Yoga erbjuder yogalärarutbildningar anpassade till 2000-talets människa och våra behov idag. Sedan starten 2007 har vi utbildat över 900 Global Yogis i Norden och efterfrågan på Global Yoga-lärare ökar hela tiden.
 

100h eller 200h:s yogalärarutbildning i Norden

100h Global Yoga-grundutbildning: Denna utbildning sträcker sig över ca 3 månader och omfattar totalt 100h (50h lärarledda under två långhelger, 30h hemuppgifter med personlig vägledning från din river guide, samt 20h egenstudier).

200h yogalärarutbildning: För att certifiera dig med Global Yogas 200h certifikat går du grundutbildningen samt två Global Yoga-workshops som du väljer själv. Det enda kravet är att dessa tre utbildningar genomförs inom loppet av 24 månader. När du bokar din andra 50h workshop får 50% rabatt på denna så länge den påbörjas senast 24 månader efter din första certifiering med Global Yoga. Det innebär att du får hela Global Yoga 200h certifieringen för 36 625 sek ink moms.

Varför utbilda sig med Global Yoga?

 • Du är redo att undervisa klasser efter ca 2-3 månader (många utbildningar är flera år eller endast några dagar, vi tar mellanvägen som ett första steg på den långa resa det innebär att instruera yoga).

 • Du lär dig genuin och äkta yoga i modern träningsmiljö (ta bort stämplar som ”gymyoga" eller ”flum-yoga").

 • Du får 6 förkoreograferade klasser och många redskap för att skapa egna, kreativa yogaklasser.

 • Du har många spännande möjligheter att bygga vidare på utbildningen och får tillgång till Global Yogas stora nätverk av deltagare och kollegor.

 • Du får kalla dina klasser för Global Yoga, en erkänd kvalitetsstämpel runt om i Norden.

 • Du kan närsomhelst välja att gå om en av våra workshop/utbildning och får då 50% rabatt på priset.

"Jeg er super fornøyd med Global yoga sin Grundutbildning! Når man har familie, barn, jobb så er det supert at man ikke trenger å være borte i flere uker om gangen. Etter endt utdanning så er man fortsatt en del av teamet og man kan komme med spørsmål til andre River Guides. I Love it! Håper jeg kan ta mer utdanning der snart! Læreren min Sofia Löfstaf, var en fantastisk lærer, sammen med Lisa Jagemark og Lisa Forhammar som var kjempe flinke assistenter." - Anniken L, deltagare grundutbildningen 2015

Vilka förkunskaper krävs för att gå grundutbildningen?

Vi rekommenderar starkt att du praktiserat yoga i minst två år, men det är kvalitén i din praktik och din dedikation som är det viktigaste. Därför ber vid dig berätta mer om dig själv i din ansökan, så att vi kan avgöra om utbildningen är passande för dig, eller om du bör vänta eller välja en annan. Utbildningen innehåller en kraftfull 90-120 min klass varje dag och mycket fysisk teknikträning. Vi rekommenderar därför att alla sökande är vana vid fysisk aktivitet och ser gärna att du har 100h yogapraktisering under bältet. Vid anmälan får du en film att praktisera med. Vi rekomenderar varmt att du praktiserar med denna så mycket som möjligt inför utbildningen för att vara redo och mottalig för uppgifter som kommer under utbildnignens gång.

Med detta sagt är en avancerad yogautövare är inte en person som kan gå djupt i avancerade ställningar. Det är någon som ställer sig på mattan med en nivå av mognad, en vilja att lära och en förståelse för gränserna för den egna kroppen. Tänk på att våra utbildningar är inte bara för blivande lärare, utan också för personer som vill fördjupa sin egen yogapraktik.
 

så funkar Global Yoga:s grundutbildningar

Den grundläggande 100h-utbildningen är idealisk för dig som vill fördjupa din egen yoga och för dig som vill bli yogalärare. Denna omfattande lärarutbildning blandar yogatraditioner från öst och väst, och integrerar båda i en unik metod anpassad till 2000-talets människa. Global Yoga-metoden kombinerar vinyasa-flöde med en betoning på god teknik och genomtänkta klassupplägg. Vi kompletterar den grundläggande ramen (som består av daglig praktisering av yoga, meditation och pranayama) med studier i assistering, teknik, pedagogik, klasskonstruktion, österländsk anatomi, filosofi, samt introduktion till ayurveda och feng shui.
Vid anmälan får du litteraturlista, film och ungefärligt schema.

Global Yoga 100h Grundutbildning med certifiering kostar 19 450 sek (inkl. 6% moms)

En typisk dag:
0830-0900 Meditation
0900-1030 Gemensam klass med fokus
1030-1230 Filosofi – Yoga Sutras föreläsning och diskussion
1230-1315 Lunch
1315-1400 Österländsk Anatomi
1400-1500 Föreläsning Asana – Teknik
1500-1600 Praktik Asana – Teknik
1600-1730 Pedagogik – Teori och Praktik
1730 Avslut och frågor

Teori och praktik
Grundutbildningen kommer att fördjupa och stärka din personliga yogapraktisering, din sadhana. För att ge en mer yogisk, holistisk förståelse av kroppen lägger vi mycket tid på din egen yoga, både i grupp i asanagenomgångar och under hemuppgifterna. Teorisessionerna ägnas åt anatomi ur ett österländskt perspektiv, liksom åt yogans filosofi och historia, där vi utgår från Patanjalis Yoga Sutras. En annan viktig del av yogan förutom den fysiska och teoretiska, är den spirituella/andliga/mentala. Slutligen kommer du att börja lära dig meditation, pranayama, ayurveda, feng shui och chakra-systemet.

Konsten att undervisa
Våra utbildningar fokuserar på att utveckla lärare som uppmuntrar och inspirerar, som visar lyhördhet för de enskildas behov och samtidigt anpassar yogan efter gruppen. Vi börjar från grunden: att kunna undervisa med medkänsla, integritet och säkerhet. Vi uppmuntrar dig att upptäcka din egen unika röst och inspirerar dig att hitta din stil som yogalärare. Vi tittar på olika yoga stilar och -skolor, vad de står för och lite kort om deras bakgrund. Allt för att öka din förståelse kring varför yogan ser ut som den gör idag – på 2000-talet.

"Att gå Globalyoga grundutbildning är den bästa investering jag gjort -framförallt för mig själv. Den gav mig oerhört mycket på alla plan. Sen att den gav mej möjligheten att undervisa och lära ut passionen om yogan är en underbar bonus! Jag hoppas snart att jag får möjligheten att närvara vid någon av alla roliga workshops. Rekommenderas starkt! Min lärare var Camilla Oldberg och med och assisterade var Lisa Jagemark. Samhörigheten i Globalyoga bland alla riverguides är magisk!" - Lenita G, grundutbildningen 2015

Efter din grundutbildning

Elever som slutför Global Yogas 100-timmars grundutbildning:

 • Lär sig konsten att konstruera en dynamisk yoga klass.

 • Fördjupar sin egen praktik och förståelse för yoga.

 • Lär sig att verkligen undervisa på ett autentiskt sätt, inte bara recitera.

 • Kan ge sina elever djupare upplevelser genom att tala till både kropp, sinne och själ.

 • Får en plattform för att utveckla sin egen stil och din unika röst som lärare.

 • Blir del av ett globalt nätverk av yogalärare över hela världen.

Eleverna kommer också att få ett diplom efter sista helgen som de kan dela med potentiella arbetsgivare. Slutförande av detta program kommer också kvalificera eleverna för att delta i Global Yogas vidareutbildningar samt att jobba mot 100h- och 200h-certifiering.

Certifiering
Vi är fast beslutna att upprätthålla en mycket hög kvalitet för undervisning och certifiering av Global Yogalärare. Vår certifiering är ett riktmärke, en kvalitetsstämpel som motsvarar den högsta nivån av utbildning och kompetensutveckling. Första steget är 100h certifiering. Du har sedan valet att gå ytterligare två workshops för att få ditt 200h certifikat. Din grundutbildning samt de två valfria workshopsen (välj vilka två du vill här) ska ske under en 24-månadersperiod.

Läs gärna mer om vår certifiering här, och läs om vår ståndpunkt kring den amerikanska organisationen Yoga Alliance här.

Lärare som blir Global Yoga-certifierade kan:

1) Undervisa yogaklasser på gym, yogastudios, arbetsplatser, konvent etc.

2) Börja assistera Global Yogautbildningar.

3) Kan titulera sina klasser Global Yoga (inget tvång, inga licenskostnader).

"Min grundutbildning med Global yoga var en av de bästa sakerna jag har gjort på de 10 år jag bott här i Sverige. Fantastisk koncept och jag tänker fördjupa mig mer med workshops. Mina lärare var Sofia Löfstaf och Pernilla Lorentzen - mycket inspirerande instruktörer. Utbildningen gav mig en god teoretisk grundkunskap och jag har även fördjupat min fysiska yoga samtidigt som jag utvecklats mentalt. I Global yoga kan varje instruktör kan hitta sitt stil vilket göra att Global yoga verkligen är för alla. Min grupp var fantastik!" - Agnes R

yg_sthlm15_259-1.jpg