Global Yogas utbildningsteam

– vi brinner för att utbilda inom yoga!


Global Yoga-teamet innehåller ett gäng passionerade yogalärare, alla med sin unika röst. Hela tanken med Global Yoga är mångfald. Hos oss finns det inte ETT rätt sätt. Precis som blommorna ute i naturen är varje människa unik. När vi tillåts växa med rätt näring och guidning skapas MAGI!

Men vi i teamet har såklart några saker gemensamt – vi brinner för yoga och pedagogik! Att få kombinera dem i mötet med dig innebär att vi ofta måste nypa oss själva i armen – är det här en dröm, eller kan man faktiskt kalla detta ett jobb?

Scrolla ner och läs om du vill lära känna oss lite bättre innan vi ses på mattan. Vi ser fram emot att ses live :)

Johanna, Eva, Sandra, Sofia, Camilla, Anna, Kajsa, Lisa F, Lisa J, Therése, Fröydis, Elaine, Simon och Andreas.


Johanna Andersson

Johanna Andersson – initiativtagare till Global Yoga

Johanna Andersson – initiativtagare till Global Yoga

Här kan du yoga för mig: SATS Masthugget samt i JIRA Studion.
Biografi: Utbildad i Management med inriktning Hälsopromotion på universitetet. Kurser i mänskliga rättigheter, kommunikation och projektledarskap. Idag driver jag företaget JIRA som erbjuder personlig träning, gruppträningsklasser, föreläsningar, resor och utbildningar. Exklusivt utvald internationell NIKE Master Trainer. Samt skapare av MOJO Yoga koncepten och Yoga For Athletes tillsammans med Monika Björn.
Yoga bakgrund: Jag fann yogan när jag arbetade och studerade i Swaziland. Sedan dess har jag alltid återvänt till mattan! Med bakgrund som danslärare kom snabbt suget att även få dela med mig av yogan. Min första yogautbildning var med SAFE i Sverige. Sedan dess har jag studerat med (vågar inte räkna ihop timmarna men garanterat fyrsiffrigt) Jag sökte mig till internationella lärare i Indien, USA, Europa och Indonesien. Efter att ha studerat många olika stilar med bland annat Shiva Rea, B.K.S Iyengar, Cindy Lee, Bryan Kest, Ana Forrest, Jonathan Monks, James D’Silva, Katy Appleton med flera skapade jag Global Yoga, en yoga inspirerad av dessa globala traditioner! Parallellt med yogan har jag studerat pilates, kampsport, meditation, funktionell träning (TRX, Kettelbell, löpning) och hälsopromotion. Samarbeten med Les Mills och Holistic Training utvecklade mig som utbildare inom gruppträning och gav mig många pedagogiska verktyg.
Mina klasser är: Mitt motto är – Träna smartare – inte hårdare. Gäller fysiskt, mentalt och själsligt.
Leder Global Yoga: Power – Personlig Träning, Yin yoga, Inversion, Mama, Assisteringsprogrammet, Retreats och en Grundutbildning vartannat år.
Därför yogar jag: Det gör mig till en starkare och mer ödmjuk människa.
Därför undervisar jag yoga: Att se andra växa in i sig själva, att bli komfortabla i sin egen hud och se att även för dem är ALLT möjligt! Det finns inget mer givande.
Mer Johanna: www.jira.se samt FB & IG


Camilla Oldberg

Camilla Oldberg – Utbildare grundutbildning & Global Yoga Mama

Camilla Oldberg – Utbildare grundutbildning & Global Yoga Mama

Här kan du yoga för mig: På Endorfin i Alingsås.
Biografi: I grunden är jag en skrivälskande hälsovetare som älskar rörelse. När jag inte yogar, springer jag med vinden i håret i skogen och på dagarna driver jag företaget Creo Hälsa AB. Alltid mamma till världens finaste killar, Ville och Pelle.
Yoga bakgrund: Global Yoga grundutbildning (100h), Global Yoga Personlig tränare (50h), Global yoga Yin (40 h) Global yoga From groundning to Lifting (40 h) Gravidyogautbildning 2014. Ingår även i MOJO-yogas utbildningsteam.
Mina klasser är: Flödande, dynamiska, stärkande och varma. Jag vill ge yoga som berör.
Leder Global Yoga: Grundutbildning, special klasser samt Global Yoga Mama.
Därför yogar jag: Det stärker mig inifrån och ut och hjälper mig att se möjligheter istället för hinder.
Därför undervisar jag yoga: Det känns som att yogan är min hemliga superkraft som får människor att må bättre.
Mer Camilla: IG & FB, yogamedcamilla.se


Sofia Löfstaf

Sofia Löfstaf – Utbildare grundutbildning

Sofia Löfstaf – Utbildare grundutbildning

Här kan du yoga för mig: På Nordic Wellness Exclusive, Pilates Complete och privat i studion Global Yoga Space. Alla i Göteborg.
Biografi: Jag är född och uppvuxen i Göteborg. Är förutom yogalärare även hud och spaterapeut. Har sedan studenten jobbat med detta på olika sätt, blad annat på gym och spa. Bodde i Ryssland 1,5 år och undervisade yoga där men nu är jag tillbaka i Göteborg och driver mitt egna företag
inom yoga och hudterapi.
Yoga bakgrund: Jag har alltid älskat rörelse! Dans och kampsport som barn och senare även akrobatik. Träffade yogan 2007 och efter det sökte jag mig till mer och mer yoga, idag är jag total-fast! Har gått Global Yogas grundutbildning (100h), Global Yoga Power (50h), Global Yoga Yin (40h) och Global Yogas assisteringsprogram 2014. Global Yoga Inversioner (40h) och utbildad i Yin Yoga av Magdalena Mecweld. Flertal workshops och masterclasses för erkända lärare.
Mina klasser är: Yin och yang och allt där emellan.
Leder Global Yoga: Grundutbildning samt special klasser.
Därför yogar jag: För att det utvecklar och utmanar mig. För att jag mår så bra av det!
Därför undervisar jag yoga: Älskar att jobba med människor. Att få hjälpa till att stärka och att mjukna.
Mer Sofia: IG & globalyogaspace.com


Sandra Jämtfjäll

Sandra Jämtfjäll – Utbildare grundutbildning

Sandra Jämtfjäll – Utbildare grundutbildning

Här kan du yoga för mig: Wellness studio i Kalmar.
Biografi: Jag är en fullfjädrad naturvetare som börjat rucka på det jag trodde att jag bergfast visste, allt måste inte gå att mätas med våg eller synas i mikroskop för att vara sant. Min resa har alltid varit kopplad till träning och rörelse, kroppen, naturen och mat fascinerar mig. Mat så mycket att jag läste 4 år på Linne universitetet Nutrition och livsmedelsvetenskap, nåt som visade sig inte alls vara jag då jag inte trivs på ett labb utan trivs bäst när jag får möta människor och hjälpa andra att växa.  Mina dagar spenderar jag på Wellness studio i Kalmar där jag delar med mig av min yoga till både grupper, privatpersoner och företag, är dipl.massör, instruktör inom olika typer av gruppträning. Sen jag var 14år har lärt ut det jag kan inom simning och senare alpinksidåkning.
Yoga bakgrund: Yogan hittade mig 2003. 2007 började jag utveckla min roll som yogainstruktör först via en internutbildning, 2010 via SAFE men kände att det fattades nåt tills jag möte Global Yoga på Yoga Games 2012, jag kände mig genast hemma och gick både Grundutbildningen (100h) och Global Yoga Power (50h) workshopen redan samma höst. Under 2014 fick jag möjlighet att gå assisteringsprogrammet, ett sätt för mig att utveckla min dröm att få sprida yoga mer och större så som den finns i mitt hjärta.
Mina klasser är: Lekfulla, kraftfulla och med mycket hjärta och en smula humor.
Leder Global Yoga: Grundutbildning samt special klasser.
Därför yogar jag: Med yogan har jag hittat min sanning, hur jag vill leva och må. Yogan låter mig få kontroll över mitt liv och se saker ur andra perspektiv och att tro på mig själv.
Därför undervisar jag yoga: Jag undervisar yoga för att jag vill sprida yogans budskap. Jag tror att vi får mer av vad vi fokuserar på, så jag gör vad jag kan för att skapa en fredligare värld, en klass i taget.
Mer Sandra: IG


Lisa Forhammar

Lisa Forhammar – Utbildare grundutbildning

Lisa Forhammar – Utbildare grundutbildning

Här kan du yoga för mig: Främst i Malmö på min studio My YogaRoom och SATS.
Biografi: Jag har arbetat med allt från ledarskap till administration i över 15 år. Under 2010 insåg jag att det är träning, hälsa och yoga som jag älskar att syssla med och utbilda andra i. Så då tog jag steget och valde att satsa på min dröm.
Yoga bakgrund: Utbildad yogalärare av Tiffany Cruikshank (RYT-200) och Johanna Andersson Global Yoga (100 h) Personlig träning (50 h), Assisteringsprogrammet 2015 samt olika workshops med bla. Sianna Sherman, Kathryn Budig, Magnus Ringberg, Anja Bergh och David Regelin.  Är även lic Personlig tränare, Crossfit Level 1 samt utbildad i TRX.
Mina klasser är: Stärkande och ger en grundande känsla med fysik flödande funktionell yoga där deltagarna utvecklas, utmanas och balanserar kroppen.
Leder Global Yoga: Grundutbildning, Anatomi & Assistering samt special klasser.
Därför yogar jag: För att fylla på med energi och fokus, jag känner mig alltid bättre och starkare efter yoga. Redo att ta mig an världen.
Därför undervisar jag yoga: Att få människor att växa, våga och att tro på sig själva är det bästa jag vet.
Mer Lisa: IG & leetraining.se


Therése Furudal

Therése Furudal – Utbildare grundutbildning

Therése Furudal – Utbildare grundutbildning

Här kan du yoga för mig: Yoga Stories i Åre samt på yogaresor i Sverige och utomlands
Biografi: Mina rötter är i Värmlands skogar men senaste åren har jag förälskat mig i fjällen. Efter några år utomlands då jag jobbade med fitness och spa för Ving, flyttade jag 2011 till Åre med kärleken och blev kvar. Pluggat folkhälsovetenskap, kost och hälsa, kommunikologi, psykologi och såklart fördjupat mig i yogans underbara värld. I september 2015 öppnar jag min egen studio i Åre.
Yoga bakgrund: Global Yoga Grundutbildning (100h), Power (50h) , Yin (40h). Assisteringsprogrammet under 2014. Core, Pilates och BodyBalance.
Mina klasser är: En mix av djup och lätthet, skratt och allvar. Jag föredrar att yoga utomhus och mina klasser inspireras ofta av naturen eller har inriktning mot löpning eller skidåkning. Få dig att landa i din fysiska kropp och bli medveten om din inre dialog. Jag älskar att få mina deltagare att utmana en gammal sanning, bli mer kompis med sig själva eller att komma av mattan och känna sig lättare mentalt. Yoga för kropp och själ.
Leder Global Yoga: Grundutbildning samt specialklasser.
Därför yogar jag: För mig handlar det om att skapa balans och att få perspektiv. Yogan har verkligen gjort mig mer lyhörd och sann mot mig själv. Att skilja på vad som ÄR jag och vad som är mina tankar, handlingar, prestationer. Från början var yogan en kontrast till all tidigare träning jag matat mig själv med. Idag är det så mycket yoga att jag istället kompletterar med löpning, skidåkning och klättring för att hitta balans.
Därför undervisar jag yoga: Det var det mest självklara valet jag gjort. Att få dela med mig av ett redskap som balanserar oss både fysiskt och mentalt. När jag guidar andra på mattan är jag i mitt rätta element.
Mer Therése: yogastories.se, FB & IG


Eva Christensen

Eva Christensen – Utbildare grundutbildning & retreat

Eva Christensen – Utbildare grundutbildning & retreat

Här kan du yoga för mig: Global Yoga klasser på Spenst Nesttun i Berge, tilbyr også yogaretreats i Portugal.
Biografi: Jeg har jobbet i treningsbransjen i 27 år. Er gruppetreningsinstruktør, Pilates instruktør, Personlig Trener, og har spesialutdannelse innenfor rehabiliteringstrening, funksjonell trening og trening som smertebehandling. Jeg arbeider hver dag for å gi mine kunder og deltakere bedre selvfølelse og forståelse av sin kropp, slik at de kan bære livet sitt med omsorg og respekt for seg selv og sine omgivelser.
Yoga bakgrund: Jeg har undervist yoga på Sats i 15 år, og har undervist Global Yoga klasser de siste 2 årene. Jeg har yoga og pilates utdanning gjennom Sats, og har gjennom mange år søkt inspirasjon ved å delta på ulike workshops og yogaevents. I 2012 tok jeg grunnutdanning og certifiering gjennom Global Yoga og har siden også tatt Global Yoga Power, Yoga Personlig Trener og Global Yoga Yin
Mina klasser är: Global Yoga Flow, Global Yoga Power og Global Yoga Yin. Tilbyr også Personlig trening på Yoga.
Leder Global Yoga: Grundutbildning, special klasser samt Global Yoga Yin.
Därför yogar jag: Jeg praktiserer fordi det gir meg den energien jeg behøver og fordi det hjelper meg å bruke energien på riktig måte for meg. Jeg praktiserer fordi den gjør meg sterkere. Jeg praktiserer fordi den gjør meg svakere. Jeg praktiserer fordi det viser meg hvor kraftfull jeg er samtidig hvor fullstendig ubetydelig jeg er i det store og hele. Jeg praktiserer fordi jeg aldri vil stoppe å lære og fordi jeg elsker utfordringene det gir meg. Jeg praktiserer fordi yoga hjelper meg å yte mer og lærer meg når det er nok. Jeg praktiserer fordi jeg er mer glad i meg selv etter yoga. Og når jeg blir snillere mot meg selv så blir jeg snillere mot mine omgivelser. Jeg praktiserer yoga fordi jeg trenger det. Enkelt og greit.
Därför undervisar jag yoga: Å få undervise yoga er min største gave! Det er så fantastisk å få undervise en treningsform der det er plass til følelser. Glede, latter, sinne, sorg, utrygghet,seier. Jeg lever for at hver enkelt deltaker skal bli sett og møtt der de er. Med trygghet, humor og varme lar jeg mine deltakere få bli kjent med seg selv og sitt potensiale.
Mer Eva: FB


Fröydis Hansvik

Fröydis Hansvik – Utbildare grundutbildning

Fröydis Hansvik – Utbildare grundutbildning

Här kan du yoga för mig: Yogaklasser og PT-Yoga på FAST Rørvik. I tillegg reiser jeg rundt og holder kurs og workshops med mitt eget firma FFH Helse.
Biografi: Bor ved kysten i Norge, nærme naturen og elementene. Gift, 2 barn.
Etter å ha jobbet både administrativt og praktisk innen helse og trening i mange år, har jeg landet i en variert kombinasjon avfysioterapi, yoga og trening.
Yoga bakgrund: Fitness Yoga fra NIH(Norges Idrettshøgskole), Global Yoga grunnutbildning, GY Power, GY Yin, Assisteringsprogrammet 2014. Workshops med flere internasjonale yogalærere.
Mina klasser är: Kontrastfylte. En mix av mental og fysisk utfording og återhenting, lek og alvor, action og hvile.
Leder Global Yoga: Grundutbildning samt special klasser.
Därför yogar jag: I yogan har jeg funnet et redskap som balanserer meg og gir meg glede. Det finnes alltid noe nytt å fordype seg i uavhengig av alder, helse og ytre forutsetninger. Variasjonen og de mange aspektene i yoga gjør at jeg alltid finner motivasjon til egen utvikling.
Därför undervisar jag yoga: Fordi jeg ikke kan la være… Jeg ønsker at flere skal oppdage at de kan finne balanse i tilværelsen og en bedre helse med yoga. Det er også fantastisk å få være vitne til personlig utvikling.
Mer Fröydis: FB & IG


Anna Kronlid

Anna Kronlid – Utbildare Global Yoga Kids

Anna Kronlid – Utbildare Global Yoga Kids

Här kan du yoga för mig: STC Trainingclub i Varekil, Myggenäs och Stenungsund.
Biografi: Jag bor på Orust med min familj och våra 3 katter.  När jag inte yogar arbetar jag på en montessoriskola. Jag är lärare i bla idrott och har studerat psykologi och pedagogik. Maximal närvaro och kärlek får jag med mina två barn och min man. Vi älskar havet och segling. Jag får utlopp för min kreativitet i mitt företag WITH LOVE from Kronlid där jag designar och tillverkar yogainspirerade saker som tex malasmycken.·
Yoga bakgrund: Bodybalance, Bodybalance ATM, Global Yoga grundutbildning, Globalyoga Assisteringsprogram 2015, Diplomerad Barnyogaledare.
Mina klasser är: Mina klasser är välkomnade och varma. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Jag vill att glädjen och kraften jag finner i yogan ska synas i mina klasser och jag använder musik som förstärker den intentionen. Det kan bli Håkan Hellström, Aretha Franklin, Tibetanska munk-klockor, hiphop, klassiskt och jazz.
Leder Global Yoga: Global Yoga Kids utbildningen.
Därför yogar jag: Jag yogar för att det gör mig till en klokare, tacksammare, vackrare och mer närvarande människa som får kraft att sprida kärlek till världen.
Därför undervisar jag yoga: Allt du behöver finns inom dig. Det är fantastiskt att hjälpa dem jag undervisar att se det och att vara en inspiration och en River Guide på deras resa. ”See the light in others and treat them as if that is all you see”.
Mer Anna: withlovefromkronlid.blogspot.se FB & IG


Kajsa Henningsson

Kajsa Henningsson – Utbildare Global Yoga Yin

Kajsa Henningsson – Utbildare Global Yoga Yin

Här kan du yoga för mig: Via mitt företag Rikhälsa.se samt på Olympen Träningscenter i Växjö.
Biografi: Lever i Småland, nära skog och vatten. För cirka fem år sedan tog jag det första steget på en nyutstakad väg och startade mitt företag Rikhälsa. Att få möta människor varje dag och delta i olika individers väg till just sin personliga hälsa är en förmån som gör mig rik, både på ett personligt och ett yrkesmässigt plan. Jag tror passionerat på att genom livet söka inspiration och kunskap, som jag sedan kan förmedla vidare, både på och utanför mattan.
Yoga bakgrund: Sedan min första trevande kontakt med yogan har den hjälpt mig genom livet och funnits där som en trogen vän. När jag fann Global Yogan var det som att komma hem både fysiskt och mentalt och jag har sedan 2012 gått Global Yogas grundutbildning (100h), Global Yoga Power (50h), Global Yoga Yin (40h) och Global Yogas assisteringsprogram 2014. Under årens lopp har jag även kontinuerligt deltagit på konvent, inspirationsdagar och workshops för fantastiska och inspirerande lärare.
Mina klasser är: Glädjefyllda och har ett specifikt fokus på att guida dig till din styrka och din kärna – en invit till din kropp och själ.
Leder Global Yoga: Global Yoga Yin workshop.
Därför yogar jag: Yogan hjälper mig sätta samman delarna till en helhet.
Därför undervisar jag yoga: För att det är sådan glädje med att få se människor växa, landa hem och bli bekväma i sina kroppar.
Mer Kajsa: rikhälsa.se, FB & IG


Lisa Jagemark

Lisa Jagemark Utbildare Global Yoga Fördjupning  

Lisa Jagemark Utbildare Global Yoga Fördjupning

 

Här kan du yoga för mig: På PT-studion Global Yoga Space i Göteborg, samt på Worldclass Göteborg och Yogabylink Landvetter.
Biografi: Jag mötte yogan som femtonåring, och sedan dess har den följt mig genom grundskolan, gymnasiet och universitetsåren. Idag är jag lycklig över att kunna kalla yogan min livsstil – och mitt jobb! Men förutom yogan arbetar jag också som skribent med fokus på musik och litteratur, mina andra passioner, och utbildar mig till översättare.
Yogabakgrund: Global Yoga grundutbildning (100h), Global Yoga Anatomi/Assistering (50h), Global Yoga Yin (40h) samt Global Yogas assisteringsprogram. Utöver det har jag studerat yinyoga och yoga-anatomi för Ulrica Norberg, och gått Raghunaths Advanced Yoga Teacher Training 300h (motsvarar RYT 500h) i Indien.
Mina klasser är: flödande, tillåtande och roliga. Jag använder mig gärna av humor och musik, men får ofta höra att jag främst utstrålar trygghet och lugn.
Leder Global Yoga: Fördjupningsworkshop 50h, samt specialklasser.
Därför yogar jag: För att yoga väver samman kropp, sinne och själ; tradition och nutid; och mig själv och min omvärld. Yoga är för mig är ett verktyg för att leva.
Därför undervisar jag yoga: Så länge mina deltagare kommer till mina klasser och känner att jag har något att erbjuda – how can I not serve them?
Mer Lisa: Global Yoga Space, frkjagemark.com, FB: Lisa Jagemark Yoga, IG: @frkjagemark.


Elaine De Souza

Elaine De Souza – Utbildare Inversions

Elaine De Souza – Utbildare Inversions

Här kan du yoga för mig: SATS och Linnegatan Fem, Göteborg.
Biografi: Startade som dansare, arbetar idag med framförallt med yoga och personlig träning. Driver elaineplay med kurser, personlig träning, kurser och workshops. Arbetar med olika samarbetspartners som Casall, ELIXIA / SATS, Global Yoga, Bliss Dance med mera och skapar olika events, concept och utbildningar inom träning. Rest och presenterat internationellt på events och convents i 10 år.
Yoga bakgrund: 12 års yoga träning inom framförallt Vinyasa Yoga. Har utbildning internationellt med Tiffany Cruikshank samt Acro Yoga- Ashtanaga Yoga Montréal. Har genom åren rest och tränat med ett flertal yogalärare i New York, Los Angeles och London.
Mina klasser är: Yoga Play, Yoga Inverions, Acro Yoga, One Minute Yoga.
Leder Global Yoga: Global Yoga Inversions - workshop.
Därför yogar jag: Yogan kompletterar mig. Den fysiska yogan stärker och balanserar min kropp. De mer subtila delarna medobservation och närvaro ger mig verktyg att utvecklas som människa och ger plats för återhämtning och stillhet. Jag blir stark, glad och lugn av yoga.
Därför undervisar jag yoga: Jag tycker att det är en fantastisk träningsform för kropp, själ och hjärta. Jag vill sprida det jag själv känner och upplevt och ge andra möjligheten att stärka sig själva inifrån och ut.
Mer Elaine: elainedesouza.com, FB & IG


Simon Krohn

Simon Krohn – Utbildare Yoga in Life

Simon Krohn – Utbildare Yoga in Life

Practice with me: I teach regular classes at Hamsa Yoga Studio in Copenhagen. It is a wonderful oasis, and the Hamsa-crew is like a family.
Biography: I am 39 years old, and from a background as a punk music drummer, I fell in love with yoga and Indian philosophy. I am so very fortunate to make a living with this passion, and it takes me around. I live in Copenhagen with my lovely girlfriend.
Yoga background: In 1996 I signed up for a yoga class to impress a girl. She ended up dating my best friend, so I guess it did not impress her very much, but I found yoga, and it was love at first sight. I have studied ceveral different styles of yoga. I have taught since 2000. For about five years I focussed on Anusara Yoga, and this is still my primary approach to allignment. Besides the yoga practice, I have studied body-therapy and have a masters degree in Philosophy from the University of Copenhagen.
My classes are: In my classes there is always a focus on the deeper aspects of yoga. So even though I am fascinated by alignment technique and love to challenge my students with advanced yoga poses, I am always drawn back towards the stuff that really matters. Teaches Global Yoga: Global Yoga In Life workshop (40h)
Therefore, I practice yoga: I find yoga (and meditation) to be a great way to keep me sane, calm and real in a crazy world. It is like brushing my teeth. If I don’t do it for a single day, it is not a big problem, but it feels like something is off.
Therefore, I teach yoga: To me teaching yoga is the most meaningful things I know. It is a way to help others to calm down and find themselves, and doing that with others is both intimate and touching.
More Simon: I am not very active on social medias but I have a website mindyourself.dk


Andreas Karlsson

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson

Här kan du yoga för mig: Yogar mest själv :)
Biografi: Drev flera år restaurang och klubb i Grekland. Arbetat med event inom flera branscher sedan 2000 och började med event/resor inriktade mot Yoga 2010. Driver idag företaget bakom Yoga Games och Prana Festival.
Yoga bakgrund: Startade ca 2010. Kommer alltid vara nybörjare och har som mål att gå på en klass i veckan.
Leder Global Yoga: Administrationen och kontoret.
Därför yogar jag: Känns om frihet för leder och muskler.
Därför jobbar jag med Global Yoga: Det är så givande att jobba i en så positiv atmosfär.